Количка

0 артикула

Шамбала - източник на щастие

  Шамбала e мистично кралство скрито зад снежните върхове някъде на север от Тибет, извор на езотерична мъдрост. Учителят Петър Дънов, също споменава за съществуването на Тайнствената Шамбала. Обитателите на кралството живеят в мир и хармония, свободни от болести и глад. Всички те излъчват здраве и красота. Напредналите братя, които живеят там, помагат за повдигането на човешкия дух и дават тласък на човешката култура.


   Според пророчеството, бъдещият крал на Шамбала ще дойде начело на огромна армия и ще разруши силите на злото, довеждайки нова златна епоха. Под неговото просветено водачество светът ще стане най-накрая място на мир и изобилие, изпълено с мъдрост и състрадание. Текстовете също така предупреждават, че само тези, които са призвани и които са преминали нужната духовна подготовка, ще могат да достигнат до Шамбала.


   Тибетците всъщност са взели санскритското име Шамбала заради значението му "източник на щастие".
Всеки цвят, дизайн, дори стила на гривната има свое собствено значение. Голям процент от хората носят тези гривни просто, като моден аксесоар, но за щастие има и такива, които разбират значението и ги носят поради духовното си убеждение.


   Вярва се всички тези камъни, кристали и метали, които са вплетени в гривната имат оздравително действие. Доста хора ги ползват за да засилят силата на духа си, освен това са популярни и в медитацията.

 

  Манията на световните знаменитости към тибетските гривни Шамбала е известна и улавяна множество пъти от чуждестранни фотографи. Джей Зи, Бионсе, Крис Браун, Михаел Шумахер, разбира се Парис Хилтън и много други известни личности избрали красотата и магията на тези бижута.

 

  В най-висш смисъл, всеки един от нас има нужда да търси и да намери своя собствен еквивалент на Шамбала, това място, нещо, личност или дори идея, която да има силата да ни вдъхнови, за да се отправим на вътрешно пътешествие към по-голяма свобода и осъзнатост. 

 

 * авторска статия на Crystal.bg. Всички права запазени.