Какви обеци да изберем според формата на лицето ?

Какви обеци да изберем според формата на лицето ?

 

Всички ние имаме различна форма на лицето, съответно и различен вид и стил обеци ни стоят добре. Създали сме кратко ръковдство за да Ви улесним в избора на подходящ аксесоар и да Ви помогнем  да зарадвате с бижу любим човек.

 

Овална форма на лицето и форма на обеците

Почти всички видове обеци Ви подхождат, тъй като имате тясно лице и челото и бузите са една и съща широчина. Можете да си позволите халки, обеци на винт, капковидни и висящи обеци- много подходящи за дами с дълга коса. Избягвайте твърде дълги и тънки обеци, за да не издължат прекалено лицето Ви.

 

 

Обеци подхождащи при Кръгла форма на лицето

Лицето Ви е толкова широко, колкото и дълго. Така, че тесните обеци биха Ви стояли отлично. Заложете на висящи и капковидни обеци за да постигнете визуално издължаване на лицето. Най-добре избягвайте широки обеци- тип полилей, халки и големи кръгли обеци. 

 

 

Обеци подходящи за Сърцевидна форма на лицето

Ако имате сърцевидна форма на лицето, като Дженифър Анистън т. е. широко чело и остра брадичка изберете широки и дълги обеци, заострени в долния край. Избягвайте мнго къси обеци. Кръглите и овални обеци стоят добре, ако се разширяват в долната част за да балансират по-тясната част на лицето.

 

 

Обеци, които да изберете за квадратна форма на лицето

Ако имате квадратна форма на лицето, като Деми Мур можете да омекотите излъчването си с дълги капковидни, кръгли обеци или висулки със заоблени форми.  Избягвайте, квадратни обеци или такива с остри ъгли.