Как да избера идеалния пръстен според формата на ръката си?

Как да избера идеалния пръстен според формата на ръката си?

 

Най-специалните случаи се увековечават с пръстен: обвързане, годеж или брак. Избираме пръстен за подарък за любимата жена, при важен повод- за да подчертае блясъка на тоалета ни или за да изразим своята индивидуалност в ежедневието.

 

Покупката на бижу за жена е нещо специално и трябва да се стремим накитът да подхожда и подчертава индивидуалното излъчване на дамата, като само подчертава красотата и.

За да изберем пръстен, който ласкае ръката ни е важно да се съобразим с размера на ръката и формата на пръстите си.

 

 

Различните форми на ръцете изглеждат най-добре с различни форми и размери на кристали.

 

1. Насоки при избора на пръстен според формата пръстите:

 

Дългите пръсти: Кръглите пръстени са най-подходящи. Избягвайте формата Маркиз, тя ще направи дългите пръсти да изглеждат още по-дълги, което вероятно не желаете. Маркиз е елипсовидна форма със заострени краища. Подобен е ефекта на крушовидни и овални камъни. Препоръка: Изберете кръгли пръстени.

 

Къси пръсти: Кръглите камъни ще направят късите пръсти да изглеждат още по-къси. Големите правоъгълни пръстени ще "смажат" ръката и са най-неподходящи в случая. Най-препоръчителни са: формата Маркиза ще "добави" дължина; крушовидни и капковидни кристали също стоят добре.

 

Широки пръсти: Ключът е да изберете не много плътен, набиващ се на очи пръстен. Най-добре стоят пръстени изработени от множество кристали /клъстерни пръстени/, кръгли кристали или по-широки камъни тип Маркиз.

 

Тесни пръсти: Избягвайте сърцевидната форма или кръгли кристали. Препоръчиелни са пръстени с малки кристали, тъй като създават илюзия за по-широки пръсти.

 

2.  Насоки при избора на пръстен според формата на ръцете:

 

Големи ръце: Пръстени с по-малки кристали ще се "губят" на ръката. Най-подходящи са орнаментирани кристали, изберете цветни кристали.

 

Малки ръце: Нека се запази пропорцията и пръстена изглежда малък на ръката, за да подчертае финеса и. Чудесен избор са малки с формата на сърце, овални, кръгли, квадратни. Важно е халката да е тънка и изработката да е фина.

 

Ако избирате годежен пръстен или халка не се колебайте да потърсите мнението на консултант.